OM MILJÖKLOKT

Vår målsättning:

Miljöklokt ska vara en hållbar mötesplats som gör skillnad 
- vi kan inte förlita oss på att andra löser klimatproblemen. Vi måste agera själva

Med hjälp av Miljöklokt bidrar du till att minska vår klimatpåverkan, samtidigt som att du sparar en hel del pengar
Miljöklokt ska tillsammans med engagerade besökare bidra till ett ökat miljömedvetande som påverkar familjen, kollegor, företag och politiker. Vi måste agera hållbart idag för barnen, för vår gemensamma morgondag. Flera steg i rätt riktning är att stötta hållbara företag genom att vid behov anlita dem, välja hållbara produkter och välja hållbara företag när du söker anställning. Och läs våra energisparråd i Spara pengar, miljön och följ dem.

Förutom goda råd, erbjuder vi nya hållbart tillverkade produkter och rekonditionerade produkter. 
Miljöklokt ska aktivt bidra till att det vi erbjuder inte bidrar till slit- och slängsamhället. Även viktiga Hus- och trädgårdsråd som genom att vårda det vi äger, minska vår klimatpåverkan. Och guider med Second hand, Gårdsbutiksförteckningar. Även listning av samtliga 432 Hållbara företag som utsågs i Sustainable Brand Index 2024.

När Miljöklokt väljer vad som ska erbjudas i Nätbutiken väljer vi ut de produkter där tillverkaren tagit miljöhänsyn vid val av delar och att de agerar hållbart vid tillverkningen, vid transporter och vid garantiärenden. Produkterna ska helst vara restaurerbara, återvinningsbara och ha lång livstid. De produkter som vi erbjuder är vid en jämförelse mellan likartade produkter det klokaste miljövalet.

Vi publicerar samtliga 432 Hållbara företag som har lyfts fram i Sustainable Index 2024
Dessa företag har en god helhetsbild av miljöfrågor och strävar efter att använda miljövänliga produkter och processer för att för att minimera företagets klimatpåverkan. All deras personal informeras kontinuerligt hur företaget och de anställdas insatser gemensamt minskar miljöpåverkan.
Så om du söker arbete, en företagspartner eller ska anlita ett företag. Välj ett hållbart företag. Det gör skillnad för miljön.

Rekonditionerade produkter blir allt populärare
Vi förstår varför. Samtliga rekondprodukter har rekonditionerats och testats av kvalificerade tekniker. Förutom eventuellt något skönhetsfel är produkterna i skick som nya och har minst 1-års garanti. I Nätbutiken skriver vi alltid ut om produkten är rekonditionerad, om inte är produkten fabriksny. Här finns länkar till de populäraste tjänsterna

Miljöklokt stöttar klimatsmarta second hand-butiker
Att köpa kläder som någon annan tröttnat på eller som barn har vuxit ur är miljöklokt. Vi har listat de flesta i hela Sverige i en länsindelad förteckning.


/Text: Kenneth Engström, Miljöklokt.
Citera gärna delar av texten men du måste lägga till: Källa: Miljöklokt